16.10.2022

Hodový zápas za tři body

datum: 15. 10. 2022 místo: Kostice čas: 9:00
Starší žáci FKM Podluží–RAFK Rajhrad 2:0 (1:0)

Góly: Ali Mustafa 2x

Sestava: Lukáš Uher – Martin Beránek, Štěpán Frýdek, Matěj Hejzlar – Tomáš Kuriál, Ali Mustafa, Adam Vala, Michal Číž, Martin Drgonec – Samir Mustafa, Matyáš Molinek – Michal Valenta, Tadeáš Krč, Pavel Brázda, Marián Machálek

V Kosticách sú hody. Babičky a mamky pečů koláčky, smažá řízky a pečů kačeny. Tátové a dědové chystajů vzorky vína a gořalky a stárci zase připravujů hodovů máju ke stavění ( mája se stavěla od 14.00H ).
Na hody a k 11. kolu k nám přijel, tentokrát na hřiště do Kostic, tým z Rajhradu. Kluky jsme od pondělí důrazně upozorňovali, aby si nemysleli, že s týmem z předposledního místa tabulky to půjde samo. Věděli jsme, že RAFKa hraje důrazný technický fotbal a většinu zápasů prohrával pouze o gól. Ještě před zápasem jsme si vše ujasnili, zejména, že na ně musíme od začátku vlítnout, aby poznali, kdo je na hřišti doma a taky pánem. Ale něco se zaseklo. Od začátku utkání jsme nebyli schopni hrát naši hru. Chyby všude a od všech. Technická nedokonalost, špatné zpracování míče, nepřesné přihrávky, chybné náběhy a zastupování. Prostě zápas, který nám herně nevyšel, ale naštěstí bodově ano.
Vyšly nám dvě krásné akce. První, průnikovka na Matyáše Molinka, který individuálně pronikl do šestnácky, kde byl faulován a po právu byla nařízena penalta. Jedenáctku s přehledem proměnil Ali Mustafa. Druhou branku vstřelil opět Ali, a to z přímého kopu, kdy ze dvaceti metrů překonal hostujícího brankáře.
Kluci, body máme – super, ale herně špatné, moc taktických chyb. Na příští zápas musíme toto napravit a každý musí začít sám od sebe. Každý hráč se musí na zápas připravit sám, individuálně ( spánek, vstávání, snídaně, a hlavně pohoda ). Toto trenéři bohužel neovlivní.

Trenéři DP, LF

Fotogalerie