9.10.2022

Tvrdý, ale férový zápas

datum: 8. 10. 2022 místo: Brno – Slatina čas: 11:15
Starší žáci Slatina/Slovan–FKM Podluží 0:2 (0:2)

Góly: Michal Číž, Matyáš Molinek

Sestava: Lukáš Uher – Martin Beránek, Štěpán Frýdek, Tadeáš Krč – Tomáš Kuriál, Ali Mustafa, Adam Vala, Michal Valenta, Tomáš Mazuch – Samir Mustafa, Matyáš Molinek – Martin Drgonec, Ondřej Trčka, Marián Machálek.

Naše prognóza se vyplnila. Souboj prvního s druhým týmem tabulky sliboval pěkný a náročný zápas. Utkání bylo hned od začátku hodně náročné fyzicky, tvrdé v soubojích a taky takticky postavené. Hlavně byl zápas od začátku férový z obou stran a pěkný na pohled, o což se zasloužil i rozhodčí, který nechal zápasu volný průběh.

Od první minuty, s tím jsme taky počítali, nás soupeř zatlačil na naši půlku. Ale naší disciplínou a bojovností jsme soupeře do vážnější situace nepustili. Na toto jsme kluky připravili. Po prvních minutách jsme začali i my vystrkovat růžky a z jedné akcičky po pravé straně centrovaný míč od Michala Číže skončil v bráně na 0:1. Od této doby jsme si hru víceméně kontrolovali. Za deset minut po té skóruje Matyáš Molinek, který utekl obráncům po dlouhém výkopu od brankáře Lukáše Uhra. Do poločasu jsme měli ještě dvě krásné šance, kde nám chybělo malinko štěstí. Druhou půli jsme hru kontrolovali a vytvářeli si další šance, ale góly jsme si nechali na příští zápas. Tento náročný zápas nás posunul zase o krůček výš.

Trenéři DP, LF

Fotogalerie