4.09.2022

Vybojovaná, ale zasloužená výhra

Ke 4. kolu I. třídy starších žáků krajského přeboru skupiny B jsme přijeli do Brna, na hřiště TJ Tatran Starý Lískovec.

Do zápasu jsme nastoupili v tomto složení:
Lukáš Uher – Martin Beránek, Štěpán Frýdek, Tadeáš Krč – Michal Valenta, Ali Mustafa, Tomáš Mazuch, Michal Číž, Tomáš Kuriál – Samir Mustafa, Matyáš Molinek – Adam Vala, Ondřej Trčka, Mariál Machálek, Pavel Brázda, Oleksii Lishchyna.

Věděli jsme, že nás čeká kvalitní a houževnatý soupeř, což se nám potvrdilo. Proto jsme kluky připravili na maximální nasazení a vysoký presink už od první minuty. A to se nám vyplatilo. První polovinu zápasu jsme v podstatě soupeře nepustili na naši půlku. Soupeř byl naším vysokým nasazením ve hře překvapen, a proto se stáhl až v deseti na svou šestnáctku a bránil. Hrát do desetičlenné obrany je opravdu složité. Přesto se nám podařila akce zakončená vytouženým gólem, který vstřelil Samir Mustafa, po krásném uvolnění od bráchy Aliho Mustafi.
Druhá půle se nám herně moc nevydařila. Našimi chybami a nepřesnostmi jsme soupeře vrátili do zápasu a hra se více odehrávala ve středu hřiště. Přibývalo soubojů a nepřesností v rozehrávkách na obou stranách. Přesto jsme měli více míč na našich kopačkách a taky i častější zakončení. Po krátkém tlaku a zahrávání rohového kopu se míč odrazil do soupeřovy sítě od obránce Tatranu Lískovec. Výhra 2:0 byla zasloužená.
Jsme rádi, že kluci předvedli to, co jsme nacvičovali v přípravě, a to co jsme si řekli před zápasem – super odmakané utkání.

Trenéři DP, LF

Fotogalerie