3.04.2023

Budíček z Dambořic

datum: 1. 4. 2023 místo: Tvrdonice čas: 10:00
Starší žáci FKM Podluží–TJ Sokol Dambořice 1:3 (1:3)

Góly: Samir Mustafa

Sestava: Lukáš Uher – Martin Beránek, Štěpán Frýdek, Tadeáš Krč – Michal Číž, Oleksii Lyshchyna, Ali Mustafa, Tomáš Kuriál, Michal Valenta – Samir Mustafa, Matyáš Molinek – Martin Drgonec, Ondřej Trčka

Kluky jsme upozorňovali, že k nám přijel velmi kvalitní soupeř, ale asi ne dost důrazně. Začali jsme velmi vlažně, bez pohybu a důrazu. A soupeř toho samozřejmě využil – jedna chyba, druhá chyba a hned bylo 0:2. To byl ale budíček, vůbec nám to nešlo. Kluci byli úplně opaření. Nevěděli co mají hrát. Probudili jsme se až ve dvacáté minutě, kdy jsme mohli vidět pěknou spolupráci po pravé straně, po které následoval ukázkový centr před bránu. Ale bohužel bez kvalitního zakončení. Takovou akci kluci potřebovali. Začali si více věřit a hra se vyrovnávala. Po další krásné akci dává gól Samir Mustafa. O přestávce jsme si v kabině řekli pár slov. Hráči šli tedy na hřiště do druhé půle zdravě namotivovaní.
Tak jak si řekli v kabině, tak i učinili. Byli jak vyměnění, zlepšil se pohyb, hra jedna na jedna, důraz, rychlost. Prostě to, co nás zdobilo na podzim, se vrátilo. Hrálo se převážně na polovině soupeře, protihráč předvedl jen ojedinělé akce, které jsme s přehledem likvidovali u šestnáctky. Jen to zakončení…Do velkého vápna jsme posílali tolik centrů a průnikovek k zakončení, že by to stačilo na pět zápasů. Zakončení nás bohužel tento rok trápí, na trénincích se tomu věnujeme a posun trenéři vidí. Chce to jen vydržet a branky opět budeme střílet.
I když jsme prohráli, byla to naše první prohra za 15 posledních zápasů. Proto musíme klukům poděkovat za předvedený výkon z druhého poločasu. Bylo viděl, že chtějí s výsledkem něco udělat a druhou půli perfektně odmakali.

Trenéři
DP, LF

Fotogalerie