12.06.2023

Derby s jasnou výhrou

Datum : 10.6.2023 , Místo : Lanžhot , Čas : 9.00H
Starší žáci : TJ Sokol Lanžhot – FKM Podluží  0:6 ( 0:2 )
Góly : Samir Mustafa 2x , Matyáš Molinek, Martin Beránek, Adam Vala, Tomáš Trčka.
Sestava : Lukáš Uher  – Martin Beránek, Štěpán Frýdek, Matěj Hejzlar – Tadeáš Krč, Ali Mustafa, Adam Vala, Ondřej Trčka, Michal Valenta – Samir Mustafa, Matyáš Molinek – Pavel Brázda, Oleksii Lishchyna, Michal Mitvalský.
Co by jsme chtěli víc. Poslední zápas sezóny, hned vedle v dědině (pardon, ve městě :-). Prostě největší derby v České republice a jasná výhra.
K tomuto zápasu jsme přistoupili s pokorou k soupeři a s maximálním nasazením. A hned od začátku zápasu bylo vidět, kdo bude na hřišti pánem. Byli jsme důrazní, rychlejší, míč jsme měli více na kopačkách. Hráli jsme výborně, krásné akce jak středem, tak i po stranách. Do pokutového území soupeře cestoval jedem centrovaný míč za druhým. Všechny branky jsme dali po krásných akcích. První a druhý gól střílí Samir Mustafa. Třetí branku dává Matyáš Molinek, čtvrtou Martin Beránek, pátý gól střílí Adam Vala a šestku uzavřel Ondřej Trčka.
Na klucích bylo vidět, že si zápas užívají. Do poslední minuty šli do zápasu naplno. Možná i proto, že v tomto složení hrají, bohužel, naposled. Věk hráčů nezastavíme, (to bychom potřebovali ale spíše u trenérů :-), a tak nás musí opustit dorazové ročníky 2008. Jedná se o Lukáše Uhra, Michala Číže, Adama Valu, Ondřeje Trčku, Michala Valentu, Matyáše Molinka a Tomáše Mazucha, kteří se posunují do kategorie dorostu. Tímto jim přejeme mnoho dalších úspěchů v této kategorii. No a my přivítáme zase dorazové ročníky 2010 z mladších žáků. A jsou to Michal Mitvalský, Pavel Brázda, Oleksii Lyshchyna, Viktor Hřebačka, Jakub Janulík, Jáchym Fojtík, Lenka Králová, David Doležal. Už se na ně těšíme.
Historický postup do krajské soutěže je zásluhou všech hráčů ze starších, ale i z mladších žáků. Nedílnou součástí postupu je i celé vedení FKM Podluží a hlavně všech trenérů mladších i starších žáků. A jsou to : Martin Darmovzal, Zbyněk Král, Zbyněk Rampáček, Petr Zugar, no a my dva David Prokop a Lukáš Frýdek. Všem Vám moc děkujeme za krásné zážitky.
Trenéři
David Prokop
Lukáš Frýdek

Fotogalerie