7.09.2023

Hodně vydřená výhra

datum: 6.9.2023 místo: Brno – Židenice čas: 16:00

Starší žáci : ČAFC Židenice – FKM Podluží  1:3 ( 1:1 )

Góly : Samir Mustafa, Pavel Brázda, Viktor Hřebačka
Sestava : Petr Chytil  – Lukáš Váňa, Štěpán Frýdek, Tadeáš Krč – Matěj Hejzlar, Pavel Brázda, Martin Beránek, Tomáš Kuriál, Olex Lischina – Samir Mustafa, Jáchym Fojtík – Michal Mitvalský, Viktor Hřebačka, Jakub Janulík.
Ve středu 6.9.2023 jsme dohrávali 2.kolo v Brně. Kluci si museli vzít “ dovolenou “ ze školy, protože jsme měli odjezd k zápasu již ve 13.30h. Jakmile jsme se protlačili po D2 do Brna 😮 a prokličkovali objížďkami přes půlku města 😉 a přijeli jsme ke stadionu, hned jsme tušili, že nás nic jednoduchého nečeká :-P. Hřiště malinké, hrbaté a ještě v neútulném prostředí, kde kolem dokola byly jen samé bytovky. A ještě ke všemu Ali Mustafa nemohl nastoupit k zápasu. Alimu bylo z autobusu špatně a když vystoupil, byl zelenější než trávník na hřišti :-((.
Ale úvod zápasu se nám docela povedl. Hned v první minutě, jsme po krásné průnikovce mohli hned skórovat. Ale Tomáš Kuriál trefil pouze brankáře. Nabádali jsme kluky aby na tomto hřišti hráli jednoduše, ale moc nám to nešlo. Žideničtí byly aktivnější a důraznější a naši kluci se začali bát chyb a nehráli naši kombinační hru, na kterou jsme naučení. Bylo to pouze o nakopávání a to bohužel celý první poločas. I když jsme z ojedinělé akce v sedmé minutě skórovali z rohu zásluhou Pavla Brázdy. V přestávce jsme klukům museti malinko promluvit do duše. Druhá půle se zlepšila, i když naši kluci nepředváděli, vzhledem ke stavu hřiště, pěknou líbivou hru. Ve 40. minutě dostává Tomáš Kuriál průnikovku do křídla, ten posílá centrovaný balón do šestnáctky, kde nekompromisně zakončuje a pod břevno Viktor Hřebačka. Vedeme 1:2. Celá druhá půle byla hlavně o bojovnosti ve středu hřiště, tolik soubojů jsme dlouho neviděli. V 52.minutě střílí braku Samir Mustafa na 1:3 a tímto nás malinko uklidnil. Od tohoto okamžiku jsme si hru pohlídali a soupeře jsme do žádné velké šance nepustili.
Byl to zápas plný chyb, nepřesností a soubojů. No zápas, který se nám vůbec herně nepodařil.
Ale je pěkné, že i takový zápas kluci urvali bodově na naši stranu.
Děkujeme
Trenéři
David Prokop
Lukáš Frýdek
Zbyněk Rampáček

Fotogalerie