28.08.2023

Milda přišel, viděl a rozhodl

Sobota 26.8.2023 ve 14.45 hřiště Tvrdonice

FKM Podluží–Slavoj Velké Pavlovice 3:1 (1:0)
Branky: Brázda 2, Výběra.

Sestava: Trecha- Lano, Trčka Tomáš, Čapka, Markovič-Ilčík,Darmovzal,Lang,Valenta-Brázda, Kotásek

V průběhu nastoupili Sláma, Výběra, Trčka Ondřej, Vala
V sobotu 26.8 opět za krásného, ale dusného počasí po dopoledním dešti, jsme ve Tvrdonicich odehráli další mistrovské utkani, tentokrat z hosty z Velkých Pavlovic. Tento zápas vůbec nepřipomínal poslední vzájemné utkání. Hosté měli snad z poloviny pozměněnou sestavu, což se projevilo na průběhu utkání.
Od začátku jsme zkoušeli využívat naše rychlé útočníky, což vyústilo ( po několika nedotažených šancích) v první branku, kdy ve 12 minutě Kotásek obral soupeře o míč a předložil ho Brázdovi před prázdnou branku 1:0. V dalším průběhu jsme soupeře nepustili k žádnému ohrožení naši branky a sami jsme měli mnoho nevyužitých šancí.
Bohužel po poločase přišla snad jediná chyba naši obrany, čehož dokázal soupeř využít. 46 minuta penalta 1:1. Od této chvíle jsme se začali v útoku trápit ( i díky mnoha odmávaným ofsajdům😳 a neustálému polehavani soupeře) než přišel v 65 minutě na plac Milda Výběra, oblíbenec Všech hráčů. Hned jeho první kontakt z míčem skončil vedoucí a vítěznou brankou na 2:1 po pěkném centru ze strany od Markoviče a jeho hlavičce. Tenhle gól nás postavil na nohy a vlil nám do žil znovunabyté sebevědomí. Škoda dalších nevyužitých šancí, ale nakonec to tam ještě jednou spadlo. Po průnikové přihrávce prostřelil v 85 minutě Brázda soupeřova brankáře a bylo to 3:1. Zbytek utkání se už jen dohrával a závěrečné písknutí do píšťalky rozpoutalo naši radost.
Znovu musím pochválit nejen hráče, ale i diváky, kteří přišli ve slušném počtu a povzbuzovali naše hráče, i když se jim nedařilo. Děkujeme!
Příští zápas hrajeme v neděli 3.9. ve 13.00 v Újezdě.
trenér FKM Podluží Zbyněk Král

Fotogalerie