13.08.2023

První mistrovské utkání pod novým trenérem

datum: sobota 12.8.2023 místo: Velká nad Veličkou čas: 17:30
Velká nad Veličkou–Dorost FKM Podluží 1:4 (1:1)

Branky: Kotásek 3x, Výběra 1

Sestava: Trecha- Lano, Trčka Tomáš, Čapka, Markovič-Ilčík,Darmovzal,Lang,Valenta-Brázda, Kotásek
V průběhu nastoupili: Sláma, Výběra
Chyběli: Trčka Ondřej, Vala

K prvnímu mistr. utkání pod novým trenérem jsme zajížděli v sobotních odpoledních hodinách do Velké nad Veličkou na tamní krásný areál s pěkným trávníkem. Od začátku bylo jasné, že domácí nám nedají nic zadarmo, ale i tak jsme šli už v 5 minutě do vedení po skvělém uvolnění Kotáska. V dalších minutách se odehrával víceméně boj, kdy jsme se přizpůsobili soupeři a naše hra tím značně trpěla. I tak jsme měli pár možnosti, ale z různých důvodů jsme je nevyužili. Bohužel jsme po našich chybách v obraně ve 20 minutě obdrželi vyrovnávací branku, která domácí prosadila na koně. Naštěstí jsme soupeře do konce poločasu již k ničemu vážnějším nepustili.

V kabině o poločase jsme si něco řekli, abychom změnili ráz utkání, což se nám v průběhu druhé půle podařilo. Začali jsme hrát více po zemi a využívat našich silných stránek. To vyústilo v druhou a třetí branku v 55 a 63 minutě, kdy se po krásných přihrávkách prosadil Kotásek. Od této chvíle domácí úplně odešli a naši hráči jasně ovládli celý zbytek utkání. Nakonec se prosadil i oblíbenec všech hráčů Milan Výběra, po precizní přihrávce od Valenty ( říkal, že to chtěl, tak mu budeme věřit 😇). Bohužel v posledních minutách mu asistent zvednutým praporkem sebral minimálně jeden gól ( jednou ofsajd určitě nebyl! ), ale ani to nám radost ze tříbodového zisku nezkazilo. Bohužel stínem utkání jsou slovní výlevy některých hráčů v průběhu utkání, ať už k výkonu rozhodčího nebo vůči protihráčům. Toho se musíme příště vyvarovat, taky nejsme neomylní.

Takže abych to ukončil pozitivně, krásné tři body z krásného areálu a za nádherného počasí. Díky kluci 👍☺️. A poděkování patří i Luďkům Zlámalovi a Kneflovi za pozici asistenta rozhodčího a morální podporu.

Trenér dorostu FKM Podluží Zbyněk Král

Fotogalerie