25.09.2023

Ze stoperů kanonýři?

datum: sobota 23. 9. 2023 místo: Hustopeče čas: 14:00
FC Hustopeče–Dorost FKM Podluží 3:2 (1:1)

Branky: Čapka, Trčka Tomáš

Sestava: Trecha- Lano, Trčka Tomáš, Čapka, Markovič-Ilčík,Darmovzal, Lang,Valenta-Brázda, Kotásek
V průběhu nastoupil Trčka Ondřej

Zranění: Vala, Výběra, Sláma

Z důvodu netekouci vody jsme si přehodili pořadatelství s Hustopečemi. Bohužel jsme v tomto utkani tahali povětšinou za kratší konec. Domácí hráli tvrdě, místy až surově, což nám nevonělo a odnesli jsme to i zraněními.(Brázda silné nakopnutou achilovkou, Trčka T. otok nártu po šlapaku, Trecha narazene žebra). Říkal jsem si, ze na rozhodčí se vymlouvat nebudu, ale tento starší pán z blízkého okolí utkani vůbec nezvládl.

Ale zpátky k fotbalu. Hned ze začátku jsme měli dvě pološance centrovanymi míči, ale neproměnili, čehož vzápětí domácí využili ke vstřelení vedoucí branky 10. minuta 1:0. V průběhu dalších minut měl soupeř další šance, ale nás podržel brankář Trecha. Ve 30. minutě byl pro zranění vystřídán Brázda, což naši útočnou snahu dost otupilo. Ve 44. minutě jsme kopali roh a u zadní tyče se objevil nikým neatakovany Čapka a hlavou zakončil perfektně kopnutou standardku 1:1.

Druhy poločas se hrálo vyrovnané utkani, čehož jsme využili ke vstreleni branky po trestném kopu a nedorozumneni obrany se trefil Trčka Tomáš nohou do protipohybu brankáře. Zhruba od 60 minuty jsme hráli v 10, jelikož pan rozhodčí nechal vystřídat Darmovzala, ale na lavičce nikdo nebyl. Bohužel domácí toho využili ke vstreleni branky z pokutového kopu (byl😪) 65 min. 2:2 a vzápětí krásným obstřelem otočili na 3:2 75. minuta. Od této chvíle jsme vrhli všechny síli do útoku , už i s Darmovzalem, ale pořádná šance už nepřišla. Stínem utkani bylo pro mě nepochopitelně chování některých domácích hráčů a par diváků. Jejich sprosté výlevy nemají na hristi co dělat. A další odvoz našeho hráče sanitkou na vyšetření. ( Brázda, naštěstí to ma jen nakopnute).

Zbyněk Král trenér FKM Podluží

Fotogalerie