24.03.2024

Starší žáci – první jarní mistrovský zápas

Datum : 23.3.2024 , Místo : Boskovice , Čas : 9:00H
Starší žáci : Boskovice-Letovice – FKM Podluží  4:1 ( 4:0 )
Góly : Jáchym Fojtík
Sestava : Michal Mitvalský  – Lukáš Váňa, Štěpán Frýdek, Tadeáš Krč – Tomáš Kuriál, Pavel Brázda, Martin Beránek, Olex Lischina, Jáchym Fojtík – Martin Drgonec, Viktor Hřebačka – Petr Chytil, Jakub Janulík, Saša Hes
První mistrovský zápas se nám nepovedl. A začalo to bohužel už na cestě do Boskovic. V Brně ve zúžení se pokazit bagr, který zůstal stát na vozovce a vznikla dlouhá kolona, kterou dokonce musela regulovat policie. Prostě zdržení a na fotbalové hřiště soupeře jsme přijeli pouze 25 minut před zápasem. Přesunutí do kabin, převléci se, nějaká malá taktika a na rozcvičení jsme měli pouze 10 minut. A bylo to znát, kluci opravdu nebyli připraveni k zápasu a na začátku to bylo hodně vidět. Jako bychom hráli fotbal poprvé. Chyby kam se podíváš. No a ve 14 minutě prohráváme 3:0. A ještě navíc se nám zranil Beri. V první půli jsme dostali ještě v poslední minutě čtvrtý gól.
O přestávce jsme řekli klukům, aby první půli hodili za hlavu na naskočili do druhého poločasu s čistou hlavou, jako by byl stav 0:0. A povedlo se, kluci začali se soupeřem hrát vyrovnanou partii a tím se zápas stal i zajímavějším. Hra se překlápěla z jedné na druhou stranu a zápas měl vše co má mít. Soupeře jsme pustili jen do dvou malinkých šancí, se kterými jsme si hravě poradili. V útoku jsme byli nebezpeční jen při podpoře našeho nového kapitána Štěpána Frýdka. Ten neúnavně řešil práci stopera a při vyvážení balónu dopředu se snažil podporovat útočnou fázi našeho týmu. A taky se podařilo, Štěpán v soupeřově šestnáctce vybojoval míč a krásnou přihrávkou přes celou bránu posílá balón k Jáchymovi Fojtíkovi, který dává naši jedinou branku. Druhý poločas jsme vyhráli 1:0.
Obraz naší hry nebyl jen důsledek toho, že jsme přijeli pozdě. Byl to i důsledek toho, jaký mají kluci přístup k tréninkům a jakou mají životosprávu před zápasem. Co se týče životosprávy před zápasem, to si kluci musí pohlídat sami a dbát na to, že když se vyjíždí brzy ráno, tentokrát v 6.30 h, musí k tomu přizpůsobit předchozí večer tak, aby byli ráno 100% fit. Ze známých důvodů máme o dva z našich nejlepších hráčů méně ( Ali Mustafa, Samir Mustafa ). Kluci jsou si vědomi, že je nás pouze 14, a že musí pořádně máknout, aby plnili v jarní části soutěže pořád důstojnou roli v naší skupině. Ale i tak se nám neustále množí omluvenky z tréninků kvůli nesmyslným potížím. Ještě jsme na tréninku nebyli v plném počtu a tudíž nemůžeme nacvičovat tolik potřebné herní situace tak jak bychom si představovali.
Pánové fotbal je kolektivní a hlavně týmová hra. Nehraju jen sám za sebe, ale za všechny, za všechny moje spoluhráče, za svůj klub. A to, že nepřijdu na trénink, to neznamená, že ublížím jen sobě, ale ubližuji hlavně těm klukům, kteří na ty tréninky chodí pravidelně a netrénují, tak, jak by si představovali.
Musíme se malinko chytit za nos. A my trenéři věříme, pokud budeme makat na tréninku všichni, že to zvládneme levou zadní.
Trenéři
David Prokop
Lukáš Frýdek

Fotogalerie