25.02.2024

Starší žáci – první přáteláček v roce 2024

Datum : 24.2.2024 , Místo : Otnice , Čas : 9:00H
Starší žáci : Šaratice/Kobeřice  –  FKM Podluží  1:3 ( 0:1 )
Góly : Olex Lischina, Jáchym Fojtík, Tomáš Kuriál
Sestava : Michal Mitvalský  – Lukáš Váňa, Štěpán Frýdek, Tadeáš Krč – Tomáš Kuriál, Pavel Brázda, Martin Beránek, Olex Lischina, Jáchym Fojtík – Martin Drgonec, Viktor Hřebačka – Jakub Janulík, Petr Chytil
Náš první přátelský zápas v roce 2024 jsme hráli v Otnicích na umělé trávě proti celku Šaratice/Kobeřice kteří hrají krajskou 1A třídu. A bylo k tomu ještě perfektní počasí, sluníčko, bezvětří a žádná velká zima.
Na obou týmech bylo vidět, že hrají svůj první zápas. Začátek byl malinko opatrný z obou stran a spíše se hrálo ve středu hřiště. Po pár minutách se soupeři oťukali, zatopili pod kotlem a začal se hrát docela pěkný kombinační fotbal na obou stranách. Ke konci prvního poločasu jsme měli pár skvělých vykombinovaných akcí, ale bohužel bez důrazného zakončení. Až v závěru poločasu střílí první naši branku Olex Lischina po chybě domácího brankáře.
Do druhé půle jsme naskočili s maximálním nasazení a snad deset minut jsme obléhali soupeřovu šestnáctku, kam jsme poslali jednu střelu a jeden centrovaný míč za druhým. Po dalším takovém centru od Pavla Brázdy, který propadá až na zadní tyč, střílí druhý gól Jáchym Fojtík. Po této brance jsme malinko povolili uzdu a soupeř toho využil a zaslouženě snižuje na 1:2 po krásné křižné střele na zadní tyč. Po této brance se hra opět vyrovnala, ale my jsme měli dál lepší přechod do útoku a více možností k zakončení. Po krásné průnikovce skóruje po individuální akci Tomáš Kuriál na konečných 3:1.
Pánové, pěkný první přátelák. Musíme dál na trénincích maximálně pracovat, abychom se ve hře dál posouvali.
Trenéři
David Prokop
Lukáš Frýdek

Fotogalerie