4.03.2024

Starší žáci – první zápas na přírodní trávě v roce 2024

Datum : 3.3.2024 , Místo : Kostice , Čas 10:00H
Starší žáci : FKM Podluží – Šaratice/Kobeřice  3:2 ( 2:1 )
Góly : Jáchym Fojtík 2x, Lukáš Váňa
Sestava : Michal Mitvalský  – Lukáš Váňa, Štěpán Frýdek, Tadeáš Krč – Tomáš Kuriál, Pavel Brázda, Filip Rampáček, Olex Lischina, Jáchym Fojtík – Saša Hes, Viktor Hřebačka – Petr Chytil
Tak jsme se dočkali. Už od února se kluci ptali, kdy konečně budeme na přírodní trávě, že na umělce je to už nebaví. Celý týden jsme trénovali na přírodní trávě a dnešní zápas jsme odehráli na hlavním hřišti v Kosticích. Za toto moc děkujeme vedení TJ Sokolu Kostice a panu správci sportovního areálu.
Velká marodka a zranění mělo velký vliv na vývoj a kvalitu naší hry. A tak jsme museli sáhnout i do řad mladších žáků a vypůjčili jsme si Sašu Hese a Filipa Rampáčka. Rozehrávka a postupný přechod na útočnou polovinu se nám dařila jen po záložníky. V útoku jsme byli v podstatě bezzubí. Bránu soupeře jsme ohrožovali pouze ze standartních situací nebo pokud se obrana vysunula výš a podporovala útok. První gól střílí Jáchym Fojtík, který si naběhl na centrovaný míč od Štěpána Frýdka. Druhou branku dává po rohovém kopu Pavla Brázdy dvougólový Jáchym Fojtík. I Lukáš Váňa si dal dvě branky, jednu po nešťastné teči bohužel do vlastní brány. Ale tu druhou po krásné individuální akci střílí do branky soupeře. Druhou naši branku dostáváme po chybě našeho brankáře Petra Chytila. Ale spoustě dalších střel zabránil.
Pánové žádná sláva, ale záleží jenom na nás, jakou hru a kvalitu budeme na hřišti předvádět.
Trenéři
David Prokop
Lukáš Frýdek

Fotogalerie